Liderul ucrainean l-a informat despre aceasta amenintare pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in timpul vizitei efectuate de acesta la Kiev vineri, adauga Sueddeutsche Zeitung, citat de Bloomberg. "Daca vreau, trupele ruse pot sa ajunga in doua zile nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia sau Bucuresti", i-ar fi spus Putin lui Porosenko, potrivit cotidianului german, care citeaza un document al Uniunii Europene, arata Mediafax.

Daca se va confirma, aceasta va fi prima amenintare explicita a liderului rus la adresa unor state membre ale Uniunii Europene si NATO. Intrebat despre aceste informatii, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat: "Nu comentez despre semne de psihoza in masa".

Anterior, presedintele rus, Vladimir Putin, s-a laudat ca poate cuceri Kievul in "doua saptamani", intr-o discutie prin telefon pe care a avut-o cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Citeste si:

Intr-un articol publicat la 1 septembrie de cotidianul italian La Repubblica, Jose Manuel Barroso a relatat ca Putin nu a vrut sa raspunda la intrebarile sale privind prezenta soldatilor rusi in Ucraina si s-a aratat amenintator: "Daca vreau, iau Kievul in doua saptamani".

Bruxelles se abtine de la comentarii

Comisia Europeana a refuzat joi sa comenteze informatiile de presa privind declaratiile amenintatoare ale presedintelui rus Vladimir Putin, care vizau direct state europene, inclusiv Romania, relateaza AFP.

Dupa informatiile publicate joi de Sueddeutsche Zeitung, Comisia Europeana a declarat ca nu intentioneaza sa-si "duca diplomatia in presa" si nici sa "comenteze extrase ale unor conversatii confidentiale". "Ceea ce conteaza pentru UE este sa contribuie la o pace durabila, la prosperitate si la stabilitatea Ucrainei", a adaugat purtatoarea de cuvant Pia Ahrenkilde Hansen.