Intregul sistem de securitate al Europei este amenintat, in prezent, a declarat vineri premierul rus Dmitri Medvedev, care a mentionat totodata ca tara sa are propriile interese si nu va tolera "santajul politic" al Occidentului, noteaza RIA Novosti in pagina electronica.

"In esenta, intregul sistem al securitatii europene este amenintat, in prezent, dar si valorile de baza, globalizarea viitoare si, in esenta, intregul concept al dezvoltarii pasnice", a spus Medvedev. Statele occidentale se pare ca au uitat ca Rusia, ca stat suveran, are dreptul sa-si stabileasca si sa-si urmeze interesele nationale, a reprosat seful Guvernului rus. "Am sentimentul ca Occidentul a uitat faptul ca Rusia are propriile interese nationale", a spus el, potrivit Mediafax.

Toate incercarile anterioare de a exercita presiune asupra Rusiei au fost zadarnice, iar Moscova nu va tolera "santajul politic", a avertizat Medvedev. "Istoria arata in mod clar ca toate incercarile de a exercita presiuni asupra Rusiei prin asemenea masuri au fost zadarnice", a declarat premierul rus.

"Nu vom tolera santajul politic", a avertizat seful Executivului rus, subliniind ca 'suntem cea mai mare tara din lume, o putere nucleara care este casa a 150 de milioane de oameni, un teritoriu cu rezerve vaste si o piata uriasa pentru bunuri, servicii si investitii".

Medvedev le-a reprosat totodata partenerilor sai occidentali faptul ca, in pofida statutului tarii sale, acestia "pretind ca Rusia nu exista deloc pe harta globala". El i-a acuzat de subminarea stabilitatii sistemelor financiar si comercial. "Un lucru este sigur. Stabilitatea sistemelor globale financiar si comercial este demolata in prezent. Insa, fara indoiala, acest proces poate inca sa fie oprit", a adaugat Medvedev.

Washingtonul si Bruxelles-ul au impus saptamana trecuta noi sanctiuni Rusiei, pe care o acuza de implicare in criza din Ucraina. Rusia a raspuns in august cu un embargo asupra exporturilor de produse alimentare provenind din Uniunea Europeana (UE) ca raspuns la aceste valuri succesive de sanctiuni. Reprezentantul special al presedintelui francez pentru Rusia Jean-Pierre Chevènement a pledat joi pentru anularea, in anumite conditii, a sanctiunilor europene impuse Moscovei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri