Kremlinul ia in calcul impozitarea banilor scosi din Rusia, pentru a stopa exodul de capital

Intr-o incercare disperata de a stopa fuga investitorilor din economia deja izolata, Rusia analizeaza introducerea unei taxe speciale pentru a descuraja iesirile de capital. Scoaterea banilor din Rusia reprezinta cel mai mare pericol pentru economia rusa. In primele sase luni ale anului, investitorii au scos aproape 60 de miliarde de euro din Rusia.

Luni, un consilier al presedintelui rus Vladimir Putin le-a propus parlamentarilor introducerea unei taxe pe iesirile de capital, in contextul in care estimarile oficiale ale Guvernului de la Moscova anunta ca, pana la sfarsitul anului, valoarea acestora va ajunge la 93,6 miliarde de euro (120 de miliarde de dolari).

Exodul capitalului din Rusia

Analistii Kremlinului considera ca, pana la sfarsitul acestui an, iesirile de capital din Rusia vor atinge pragul de 117 miliarde de euro (150 de miliarde de dolari). In primele sase luni ale anului, 58,8 miliarde de euro (74,6 miliarde de dolari) au iesit deja din Rusia, investitorii si rusii instariti deopotriva incercand sa-si puna banii la adapost, in contextul rundelor succesive de sanctiuni internationale aplicate Rusiei ca urmare a agresiunii acesteia din Ucraina.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri