Dr. Dre, rapperul si producatorul muzical american devenit cunoscut publicului larg dupa anii 90”, ocupa primul loc in topul celor mai bogati artisti hip-hop din lume, cu venituri estimate de 620 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes, citata de Mediafax.

Potrivit editorilor de la Forbes, veniturile obtinute de Dr. Dre in perioada iunie 2013 - iunie 2014 sunt cele mai mari obtinute vreodata de un artist indiferent de genul muzical abordat. De asemenea, castigurile sale din perioada mentionata depasesc veniturile obtinute impreuna de urmatorii 24 de muzicieni din acest clasament. Cea mai mare parte din veniturile rapperului Dr. Dre, in varsta de 49 de ani, provin din tranzactia de 3 miliarde de dolari prin care muzicianul si-a vandut catre grupul Apple compania Beats, producatoare de casti audio, pe care a infiintat-o cu Jimmy Iovine. Celelalte venituri ale sale provin din colaborari cu branduri de coniac si votca.

Rapperul P. Diddy, al carui nume real este Sean Combs, a pierdut pozitia de lider de anul trecut si ocupa locul al doilea, la egalitate cu Jay-Z, cu venituri de 60 de milioane de dolari, obtinute din contracte cu firme care produc bauturi alcoolice, articole vestimentare si colaborari cu televiziuni. Jay-Z, care a sustinut in ultimele 12 luni un turneu mondial alaturi de sotia sa, Beyonce, denumit "On the Run", a obtinut acei bani din concerte foarte profitabile, din vanzarile celui mai recent album al sau si din imperiul sau Roc Nation din domeniul industriei de divertisment.

Cine completeaza topul celor mai bogati artisti hip-hop din lume

Drake, in varsta de 27 de ani, s-a clasat pe locul al patrulea cu venituri de 33 de milioane de dolari. Rapperul canadian a obtinut aceasta suma din vanzarile albumului sau "Nothing Was the Same", un contract de sponsorizare cu firma Nike si un turneu nord-american. Duoul Macklemore & Ryan Lewis, recompensat cu Emmy, ocupa locul al cincilea, cu venituri de 32 de milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bogati artisti hip-hop din lume este completat de Kanye West (30 de milioane de dolari), Birdman (24 de milioane de dolari), Lil Wayne (23 de milioane de dolari), Pharrell Williams (22 de milioane de dolari) si Eminem (18 milioane de dolari).

Citeste si:
[VIDEO] Andronescu, ironizata de elevi intr-un clip hip-hop
VIDEO Andronescu, ironizata...

Topul Forbes al celor mai bogati artisti hip-hop din lume a tinut cont de veniturile obtinute din vanzarile de albume, descarcarile online, incasarile din turnee, aparitiile in filme/ emisiuni de televiziune si vanzarile de produse adiacente. Topul, alcatuit in urma unor discutii cu managerii, agentii si avocatii rapperilor, a fost realizat cu ajutorul datelor transmise de Pollstar, RIAA (Recording Industry Association of America) si Nielsen SoundScan.

Sursa foto: captura YouTube / VEVO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Casti bluetooth on-ear: muzica la calitate mare pentru orice buget