29 Septembrie 2014

DEMISIE. Cameron era pregatit pentru independenta Scotiei



Premierul britanic David Cameron s-a "gandit" la posibilitatea de a demisiona daca referendumul privind independenta Scotiei din 18 septembrie ar fi fost aprobat, a marturisit el intr-un interviu acordat The Sun on Sunday, relateaza Mediafax.

"M-am gandit la posibilitatea de a demisiona, pentru ca sunt fundamental pasionat de acest subiect. Daca Scotia ar fi luat decizia sa paraseasca Marea Britanie, as fi avut inima franta", declara liderul conservator, care s-a implicat personal in campania de respingere a independentei regiunii.

"M-am gandit: ce ar trebui facut (in cazul independentei Scotiei)?", continua Cameron. "Cel mai simplu ar fi fost sa spun: «sunt ranit» si sa plec".

Premierul adauga totusi ca cel mai probabil ar fi ramas in functie, din "simtul datoriei" si pentru a nu amplifica si mai mult criza politica si constitutionala pe care aprobarea referendumului ar fi declansat-o fara indoiala, cu un "vid" la conducerea statului. Dupa luni de dezbateri aprinse, independenta Scotiei a fost respinsa cu 55,3 la suta din voturi.



Citeste si