Astfel, rubla a coborat cu 1%, la 44,3117 unitati fata de un cos format din dolari si euro, moneda fiind cu doar 0,2% sub nivelul de 44,40 unitati de la care banca centrala va incepe sa cumpere ruble. Randamentului obligatiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani a crescut cu 0,06 puncte procentuale, la 9,38%.

Banca centrala a intervenit ultima oara pe piata in luna mai, pentru a contracara retragerile de capital care s-au accelerat dupa ce presedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea in luna mai, precizeaza Mediafax.

Companiile din Rusia vor avea dificultati sa se finanteze in dolari, in decembrie urmand sa ajunga la maturitate datorii de 35 de miliarde de dolari, in timp ce sanctiunile europene si americane legate de conflictul din Ucraina determina iesiri de capital, potrivit analistilor Morgan Stanley.

Citeste si:

"Piata este aproape de panica. Fantoma varfurilor de plati externe din septembrie si decembrie este cel mai mentionat dusman al rublei. Tentativele de testare a pragului de 44,4 unitati sunt justificate", considera Dmitri Polevoi, analist la ING Groep.

Rubla s-a depreciat luni cu 0,9%, la 39,5290 unitati pentru un dolar, declinul din acest trimestru fiind de 14%. Fata de euro, rubla a scazut cu 1,1%, la 50,1645 unitati.