Persoanele din Marea Britanie, suspectate ca au contractat virusul Ebola, vor avea parte de vizite si tratament din partea unor medici, chiar la domiciliu.

Ambulante si medici in costume de protectie vor fi trimisi la domiciliul persoanelor din Marea Britanie suspectate ca au contractat virusul Ebola, a anuntat luni Ministerul Sanatatii, citat de AFP. Aceasta masura are ca scop sa evite ca un pacient infectat cu acest virus sa mearga la spital si sa contamineze alte persoane.

Ea a fost anuntata in timp ce in Spania si Statele Unite au fost identificate a doua cazuri de infirmiere care au contractat Ebola prin contactul cu o persoana bolnava, in spital, potrivit Mediafax.

Pentru a se incerca depistarea cat mai devreme si la distanta a febrei hemoragice, orice persoana care suna la 111, numarul dedicat urgentelor non-vitale, si care prezinta simptome suspecte va fi supusa unui chestionar. "Daca persoana ce prezinta aceste simptome a fost recent in Africa de Vest si risca sa fi fost expusa la virusul Ebola, 111 va avertiza imediat serviciile de urgenta locale pentru a ca personalul de pe ambulanta echipat cu material de protectie adecvat sa puna un diagnostic", a subliniat ministrul Sanatatii, Jeremy Hunt.

Ebola a provocat peste 4.000 de morti din 7.399 de cazuri inregistrate in sapte tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite), potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Niciun caz nu a fost depistat pana in prezent in Marea Britanie, dar autoritatile afirma ca sunt pregatite pentru aceasta eventualitate. Un exercitiu de amploare de opt ore, efectuat sambata, a permis testarea capacitatii de raspuns a serviciilor de urgenta. Londra a anuntat, vineri, dispozitive de depistare a virusului in unele aeroporturi din Londra si in garile ce deservesc trenurile Eurostar - un control care va consta in chestionarea pasagerilor provenind din tarile cel mai puternic afectate de epidemie si o examinare medicala in caz de febra, de exemplu. Dar punerea lor in aplicare era inca vaga luni.

Sursa foto: Shutterstock.com/Ebola

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri