"Deplasarile presedintelui la Rhode Island si la New York au fost anulate", a anuntat Casa Alba intr-un comunicat difuzat miercuri seara. Dupa o reuniune cu echipele insarcinate cu coordonarea raspunsului impotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurari ca Statele Unite vor raspunde intr-un mod "mult mai agresiv", cu scopul de a evita inregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american, noteaza Mediafax.

El a subliniat ca lectiile invatate in cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor si clinicilor "din tara" pentru a evita ca o situatie asemanatoare sa nu se produca in alta parte. Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a inregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice.

La fel ca in primul caz, persoana contaminata este un cadru medical care s-a ocupat de cetateanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil in Liberia si decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Aceasta persoana s-a prezentat marti cu febra la spital, unde a fost plasata imediat in regim de izolare.