Grupul elvetian Nestle se pregateste sa faca fata impactului epidemiei de Ebola din Africa de Vest, in conditiile in care pretul pentru cacao creste din cauza temerilor ca boala ar putea ajunge si in Coasta de Fildes, sursa a circa 40% din cacaua produsa la nivel mondial, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Nestle este in alerta maxima chiar daca grupul nu are fabrici in cele mai afectate trei state, Sierra Leone, Liberia si Guinea, a declarat joi directorul general Paul Bulcke, intr-o conferinta de presa organizata la Vevey, in Elvetia. El a precizat ca nu este necesara retragerea angajatilor din regiune.

Coasta de Fildes este pe o lista de 13 state carora Organizatia Mondiala a Sanatatii le-a cerut saptamana trecuta sa fie pregatite pentru cazuri de Ebola, pentru a se asigura ca epidemia nu se raspandeste. La inceputul acestei saptamani, producatorul elvetian de alimente a oferit cel putin 100.000 de franci elvetieni Federatiei Internationale a Crucii Rosii si organizatiei Caritas, pentru combaterea Ebola."Cel mai bun lucru este sa fii in alerta, siguranta oamenilor sa fie prioritara, si sa iti continui activitatea, ceea ce creeaza stabilitate. Daca s-ar inchide dintr-o data toate fabricile din Africa, s-ar crea mai multa panica. O alta prioritate trebuie sa fie prevenirea raspandirii panicii", a spus Bulcke.

Nestle a anticipat ca trimestrul patru va fi dificil pentru companie, unul dintre motive fiind epidemia de Ebola, alaturi de tulburarile politice din Asia si cresterea preturilor materiilor prime. In ultima luna, pretul contractelor futures pentru cacao a crescut cu 16%. Daca virusul va ajunge in Gana si Coasta de Fildes, ar avea un impact major, a mai spus Bulcke, adaugand ca Nestle a luat masuri, care vor avea efecte si in prima parte a anului viitor, pentru a se proteja de cresterea pretului pentru cacao. Nestle are opt fabrici in diviza din Africa Centrala si de Vest, care are sediul in Accra, Gana.

Sursa foto: Nestle, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri