Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si liderii Uniunii Europene Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso participa de asemenea la reuniune, la care se discuta solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina, potrivit Mediafax.

Presedintele rus, care a aparut zambitor si destins la sosirea sa la prefectura din Milano, a avut cu o seara in urma o intrevedere cu cancelarul german. Discutiile au vizat diferitele puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie inca implementate, in special acordul de incetare a focului, incalcat in continuare, a precizat o sursa guvernamentala germana.

Presedintele ucrainean a avut de asemenea o intrevedere bilaterala cu cancelarul german. Intervievat joi seara la iesirea de la dineul organizat in onoarea participantilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Porosenko a declarat ca nu asteapta decat un singur lucru de la intalnirea sa cu Putin: "Pacea si stabilitatea" in Ucraina.

Cei doi lideri s-au intalnit ultima data in august, la Minsk, unde au convenit sa caute solutii pentru incheierea conflictului din estul Ucrainei, unde separatistii prorusi se confrunta cu fortele ucrainene.