Presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, s-au intalnit vineri la Milano, in prezenta principalilor lideri europeni, relateaza AFP. Cei doi lideri au fost primiti de seful Guvernului italian, Matteo Renzi, la prefectura din Milano, cu ocazia summitului ASEM, care s-a deschis joi.

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si liderii Uniunii Europene Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso participa de asemenea la reuniune, la care se discuta solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina, potrivit Mediafax.

Presedintele rus, care a aparut zambitor si destins la sosirea sa la prefectura din Milano, a avut cu o seara in urma o intrevedere cu cancelarul german. Discutiile au vizat diferitele puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie inca implementate, in special acordul de incetare a focului, incalcat in continuare, a precizat o sursa guvernamentala germana.

Presedintele ucrainean a avut de asemenea o intrevedere bilaterala cu cancelarul german. Intervievat joi seara la iesirea de la dineul organizat in onoarea participantilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Porosenko a declarat ca nu asteapta decat un singur lucru de la intalnirea sa cu Putin: "Pacea si stabilitatea" in Ucraina.

Cei doi lideri s-au intalnit ultima data in august, la Minsk, unde au convenit sa caute solutii pentru incheierea conflictului din estul Ucrainei, unde separatistii prorusi se confrunta cu fortele ucrainene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri