Spitalul din Dallas unde au fost cazuri de Ebola a devenit un fel de "oras-fantoma"

Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola si unde doua asistente au luat virusul a ramas aproape gol, pacientii evitand institutia medicala, transformata, potrivit postului ABC News, intr-un fel de "oras-fantoma".

Un pacient liberian infectat cu Ebola, Thomas Eric Duncan, a murit la Spitalul Presbiterian din Dallas, iar doua asistente care l-au ingrijit au luat febra hemoragica. Cele doua asistente nu se mai afla in acest spital, insa pacientii evita o unitate medicala care pana in urma cu cateva saptamani era foarte aglomerata, potrivit Mediafax.

"Spitalul pare a fi un oras-fantoma. Oamenii nu mai vin nici macar in apropierea cladirii", afirma Rachelle Cohorn, reprezentantul unei companii medicale care are contract cu clinica medicala din Dallas. Timpul mediu de asteptare la cabinetele medicale ale Spitalului Prebiterian din Texas era pana acum cateva saptamani de 52 de minute, insa acum nu mai exista deloc timp de asteptare, a comunicat Biroul de presa al unitatii medicale.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a indemnat pe cetatenii americani "sa nu cedeze isteriei sau temerilor" privind epidemia de Ebola. "Noi toti - cetateni, lideri politici, institutii media - avem responsabilitati. Este o boala grava, dar nu trebuie sa cedam isteriei sau temerilor, pentru ca astfel ne va fi mai greu sa ii informam pe oameni cu exactitate. Trebuie sa ne lasam condusi de stiinta. Trebuie sa vedem realitatea", a pledat Barack Obama. "Statele Unite nu se confrunta cu o epidemie de Ebola", a insistat liderul de la Casa Alba.

Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Citeste si:
OMS încearcă să oprească izbucnirea unei noi epidemii de Ebola
OMS încearcă să oprească...

Sursa foto: Shutterstock / Spital fantoma

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri