Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat, sambata seara, pe omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, solicidandu-i sustinere impotriva grupului terorist Stat Islamic, relateaza USA Today, potrivit Mediafax.

"Principalele teme de discutie au fost situatia din orasul sirian Kobane si masurile care trebuie luate impotriva grupului terorist Stat Islamic", a comunicat Presedintia Statelor Unite. "Barak Obama a exprimat apreciere pentru faptul ca Turcia gazduieste peste un milion de refugiati. Cei doi lideri s-au angajat sa continue eforturile impotriva grupului terorist Stat Islamic", a adaugat Casa Alba, precizand ca a fost abordata si situatia din Afganistan, unde Recep Tayyip Erdogan a efectuat sambata o vizita.

Organizatia terorista Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.