22 Octombrie 2014

Franta trimite trei anchetatori in Rusia pentru a investiga accidentul in care a murit CEO-ul Total



Biroul de Anchete si Analize pentru securitatea aviatiei civile (BEA) din Franta a anuntat marti ca trei acnhetatori vor fi trimisi la Moscova pentru a participa la ancheta cu privire la conditiile in care a murit presedintele grupului petrolier Total, Christophe de Margerie, relateaza AFP.

Avionul la bordul caruia se afla de Margerie - inmatriculat F - GLSA - era un Falcon 50 exploatat de compania Unijet. Avionul s-a prabusit la decolare, dupa ce s-a lovit de un vehicul de deszapezire, a anuntat BEA intr-un comunicat.

In afara de Christophe de Margerie, in accidentul de pe Aeroportul Vnukovo, langa Moscova, au mai murit doi membri ai echipajului tehnic si un membru al personalului de cabina, precizeaza Mediafax.

BEA afirma ca soferul vehiculului de deszapezire a murit si el. Potrivit altor surse, acesta ar fi supravietuit.
Ancheta cu privire la cauzele accidentului va fi efectuata de catre institutia rusa similara BEA - MAK. "Conform dispozitiilor internationale", BEA va participa la ancheta in calitate de reprezentant al statului in care este inmatriculat avionul, care l-a produs (Dassault Aviation) si care l-a exploatat.



Citeste si