"Daca vor continua comportamentul incorect, se va ajunge la concluzia inevitabila ca aceste companii sunt prea mari si prea complexe pentru a fi administrate eficient. In acest caz, temerile legate de stabilitatea financiara vor impune necesitatea ca aceste companii sa fie reduse semnificativ si simplificate, pentru a putea fi administrate eficient", a afirmat Dudley la o intalnire cu usile inchise cu lideri din sectorul bancar la sediul Fed din New York.

Dudley a facut comentariile in urma scandalurilor legate de manipularea de catre banci a dobanzii LIBOR si a tranzactiilor de pe piata valutara. Marile banci americane au fost acuzate de asumarea unor riscuri prea mari in operatiunile de creditare, care au dus la criza financiara din 2008. Ulterior, autoritatile de reglementare au introdus noi reglementari pentru a impiedica bancile sa devina prea mari pentru a fi lasate sa intre in faliment.

Presedintele bancii Barclays, David Walker, prezent la intalnire, a spus ca bancile ar trebui sa isi reformeze singure cultura organizationala, in loc ca autoritatile de reglementare sa impuna acest lucru, transmite Bloomberg.

Intre companiile considerate prea complexe, Dudley a mentionat American International Group (AIG) si JPMorgan Chase. Alte probleme sunt provocate de diferentele intre practicile de afaceri din diferite tari, a spus seful Fed New York, el dand ca exemplu amenzile impuse BNP Paribas pentru incalcarea embargoului aplicat de SUA unor tari si Credit Suisse Group, pentru facilitarea evaziunii fiscale.