Jose Manuel Barroso declara ca problemele privind integrarea europeana nu sunt generate de Romania si Bulgaria.

Problemele privind integrarea europeana nu sunt generate de Romania si Bulgaria, declara presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precizand, in alta ordine de idei, ca Rusia ar fi putut incerca sa isi extinda sfera de influenta asupra Bulgariei si tarilor baltice daca nu erau membre UE, potrivit Mediafax.

Intrebat, in ultima conferinta de presa a mandatului de presedinte al CE, daca admiterea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana a fost suficient de credibila, Barroso a afirmat: "Imaginati-va o secunda ca aceste tari nu ar fi devenit membre UE. In acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre tarile baltice".

Admiterea acestor tari "a fost decizia corecta. Desigur, nu a fost perfect. Dar sa va spun sincer – problemele pe care le-am avut in toti acesti ani cu integrarea europeana oare au fost din cauza Bulgariei si Romaniei? Bineinteles ca nu", a subliniat Barroso, citat de agentia Focus. Exista vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decat tarile admise de curand, a explicat presedintele in functie al Comisiei Europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri