Prima tara din Europa Occidentala care recunoaste statul Palestina

Guvernul suedez a anuntat, joi, recunoasterea prin decret a statului Palestina, fiind prima tara occidentala a Uniunii Europene care ia aceasta decizie, relateaza AFP.

"Astazi, Guvernul ia decizia de a recunoaste statul Palestina. Este un pas important care confirma dreptul palestinienilor la autodeterminare", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Margot Wallström, intr-un articol publicat in cotidianul Dagens Nyheter, noteaza Mediafax.

"Guvernul considera ca sunt indeplinite criteriile de drept international pentru recunoasterea statului Palestina": un teritoriu, "desi fara frontiere fixe", o populatie si un Guvern, a adaugat ea. "Speram ca acest lucru va deschide calea si altora", a afirmat Wallström. Potrivit unei numaratori efectuate de AFP, cel putin 112 tari au recunoscut statul Palestina.

Speram ca acest lucru va deschide calea si altora.

Potrivit Autoritatii Palestiniene, acestea ar fi in numar de 134, dintre care sapte membre ale Uniunii Europene (care au recunoscut statul Palestina inainte de a intra in UE): Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Romania, Malta si Cipru.

Citeste si:
Veste bună pentru turiști! Românii pot pleca în vacanță în Turcia
Veste bună pentru turiști!...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

In cadrul declaratiei sale de politica generala de la inceputul lui octombrie, premierul Stefan Löfven anunta ca Suedia va recunoaste statul Palestina, fapt salutat de autoritatile palestiniene dar criticat de Israel si Statele Unite.

Sursa foto: Steag Suedia/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri