5 August 2006

British Airways si-a majorat profitul cu 57% in primul trimestru din 2006

Compania britanica British Airways a declarat o crestere de 57% a profiturilor pentru primul trimestru al 2006, in ciuda majorarilor la pretul combustibilului, profitul impozabil ajungand la 195 milioane lire sterline in aceeasi perioada a anului.

Numarul ridicat de pasageri a ajutat British Airways sa obtina o crestere a profitului de 57% pentru primul trimestru. desi pretul combustibilului este foarte ridicat, informeaza NewsIn.

Profitul impozabil pentru perioada martie- mai s-a ridicat la 195 milioane de lire sterline, fata de cele 124 milioane obtinute pentru aceeasi perioada a anului 2005. Aceasta crestere a profitului are loc in ciuda majorarii cu 44% a pretului combustibilului si a reducerii cu 7% a personalului companiei din cauza deficitului inregistrat de fondul de pensii.

Compania a declarat ca scaderea tarifelor a majorat cererea pentru cursele pe distanta scurta, ceea ce a contribuit la cresterea cotei de profit. Aceasta s-a ridicat la 9,1%, fata de cota de 8,5% inregistrata pe primul trimestru al 2005.



Citeste si