Imigrantii din zece tari central si est-europene care au aderat la UE dupa 2004 au avut o contributie de 5 miliarde de lire (6,3 miliarde de euro) la bugetul Marii Britanii, cu 12% mai mult decat au incasat din indemnizatii sociale, releva un studiu al Centrului de analize privind migratia (CReAM).

Potrivit raportului, imigrantii central si est-europeni veniti in Marea Britanie au contribuit cu 5 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de euro) la economia tarii. Contributia este cu 12% mai mare decat indemnizatiile sociale incasate de imigranti.

Concluziile raportului sunt in contradictie cu opiniile exprimate de politicieni britanici, care atrag atentia in legatura cu efectele negative ale imigratiei, noteaza Huffington Post, citat de Mediafax.

Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP), atragea atentia, acum cateva zile, asupra "fortei de munca ieftine provenind din Uniunea Europeana", pledand pentru limitarea accesului imigrantilor la indemnizatii sociale.

Premierul David Cameron este supus presiunilor pentru limitarea imigratiei, iar, in acest context, a propus masuri pentru reducerea numarului strainilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri