Massachussets, primul stat din SUA care ar putea interzice complet fumatul

Esti fumator si vrei sa vizitezi statul Massachussets sau student la una dintre cele mai prestigioase Universitati din SUA? Ei bine va trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a intra cumpara tigari, dupa ce autoritatile din orasul american sunt pe punctul de a impune restrictii dure comercializarii si consumului de tigarete.

Massachussets este pe punctul de a deveni primul stat de pe teritoriul SUA sa impuna restrictii privind comercializarea de tigarete, asta dupa ce autoritatile de sanatate din orasul Winchester, un oras cu circa 8.000 de locuitori, vor sa propuna spre dezbatere aceasta tema. “Companiile producatoare de tigari isi promoveaza produsele si le directioneaza in special catre tineri”, a declarat Elizabeth Swedberg, un sustinator vehement al interzicerii comercializarii de produse pe baza de tutun.

De partea cealalta a baricadei se afla insa si proprietarii de magazine, dar si fumatorii care, urmare a blocarii de la comercializare a acestor produse, ar putea afecta puternic afacerile, respectiv stilul de viata al locuitorilor.
“(Aceasta masura – n. red) va trimite afacerea pentru cinci minute intr-o directie sau intr-alta”, a declarat Brian Vincent, proprietarul unui magazin de cartier. Potrivit acestuia o patrime din numarul total de clienti ai magazinului pe care il detine achizitioneaza produse pe baza de tutun, ceea ce i-ar putea aduce pierderi ridicate”, apreciaza acesta. Urmare a planurilor oficialilor din statul american de a interzice cimercializarea de produse pe baza de tutun, Brian Vincent a creat o petitie pe care au semnat-o deja peste 800 de locuitori, citat de RT.

Un purtator de cuvant al Philip Morris din SUA sustine ca propunerea de a bloca de la comercializare produsele pe baza de tutun este un lucru rau pentru economia locala, insa chiar si asa initiatorii proiectului sunt optimisti si se asteapta ca locuitorii orasului sa continue sa intre in magazine, dar sa nu cumpere produse non-tabac.

Citeste si:
Studiu: Românii se apucă de fumat pentru a se simți „cineva”
Studiu: Românii se apucă de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri