China, alaturi de "inca una sau doua tari", are capacitatea de a bloca reteaua de alimentare cu electricitate din Statele Unite, a declarat Michael Rogers, directorul Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA), citat de CNN.

Amiralul Michael Rogers, care este si seful Comandamentului american pentru Securitatea Cibernetica, a dezvaluit ca serviciile secrete americane au detectat o serie de atacuri informatice provenind din China. "Astfel de atacuri permit blocarea unor segmente de infrastructura, ingreunand capacitatea furnizarii de servicii destinate cetatenilor americani", a explicat Rogers in fata membrilor Comisiei pentru Informatii din Camera Reprezentantilor, relateaza Mediafax.

Un raport recent elaborat de compania de securitate cibernetica Mandiant arata ca hackeri angajati de Guvernul chinez au reusit sa atace retele de utilitati din Statele Unite. "Hackerii incearca sa obtina informatii detaliate despre modul in care sunt configurate sistemele americane. Mai multe tari investesc in astfel de capacitati", a avertizat Rogers, refuzand sa dezvaluie care sunt celelalte tari in afara de China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri