"Hai sa interzicem vanzarea de vinuri frantuzesti in Rusia", a declarat deputatul Vladimir Besonov pentru postul rusesc de radio de stat. "Fie si numai sa vorbim despre acest lucru poate aduce rezultatul dorit", a spus el.

Franta a supendat "pana la noi ordine", la presiunea aliatilor sai occidentali si din NATO, un contract in valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia privind livrarea a doua nave polivalente de razboi din clasa Mistral. Parisul a anuntat ca suspenda livrarea din cauza implicarii Moscovei in conflictul armat din estul Ucrainei.

In cazul unei nerespectari a contractului, Franta va fi obligata sa inapoieze banii, pe care Moscova ii poate investi in alte proiecte, a declarat adjunctul ministrului rus al Apararii Iuri Borisov pentru editia de miercuri a ziarului Kommersant. "Portelicopterul nu este un element necesar pentru dezvoltarea Marinei noastre, insa vom gasi cum sa cheltuim eficient banii dati in avans, care ne vor fi returnati", a spus Borisov.

Pe langa "pedepsirea" producatorilor francezi de vin, Besonov a indemnat ca Rusia sa nu mai cumpere nimic de la state membre NATO si sa treaca la folosirea armamentului produs in tara. "Nici macar hrana sa nu mai fie achizitionata de la statele membre NATO, ca sa nu mai vorbim despre arme, deoarece este necesar sa fie asigurata securitatea", a spus el. "Aceasta achizitie de armament este cea mai mare prostie, daca nu o sabotare", a apreciat desutatul rus.

Sursa foto: Vinuri, Shutterstock.com