8 Decembrie 2014

Hollande ii recomanda lui Putin sa se orienteze "spre viitor" in privinta crizei din Ucraina



Francois Hollande i-a propus lui Vladimir Putin sa se orienteze "spre viitor" pentru a contribui la diminuarea tensiunilor in dosarul ucrainean, de care depinde livrarea navelor Mistral.

Presedintele Frantei, François Hollande, i-a propus omologului sau rus, Vladimir Putin, sa se orienteze "spre viitor" pentru a contribui la diminuarea tensiunilor in dosarul ucrainean, de care depinde livrarea celor doua nave Mistral, scrie Le Figaro, potrivit Mediafax.

Presedintele Rusiei i-a acuzat pe occidentali, catalogati drept "inamicii trecutului", ca sunt responsabili de problemele tarii sale si ca vor o noua Cortina de Fier.
"Referitor la declaratiile lui Vladimir Putin, referitoare la evenimente istorice, trebuie sa ne orientam spre viitor si sa nu uitam lectiile trecutului", a declarat François Hollande, aflat in vizita in Kazahstan.

"Tensiunile si presiunile nu au fost niciodata solutii", a insistat Hollande. La Paris, ministrul Apararii, Jean-Yves Le Drian, a declarat ca Franta ar putea sa nu livreze niciodata Rusiei portelicopterele Mistral construite in santierul naval Saint-Nazaire (departamentul Loire-Atlantique).



Citeste si