Armata pakistaneza a anuntat sambata ca a ucis un lider Al-Qaida, cautat de Statele Unite pentru ca planuia un atentat la metroul din New York, intr-o operatiune in apropiere de frontiera cu Afganistanul, relateaza AFP.

Adnan al-Shukrijumah, care apare pe lista Statelor Unite cu "cei mai cautati teroristi", a fost eliminat sambata intr-o operatiune tintita in Waziristanul de Sud, un fief al talibanilor situat la frontiera cu Afganistanul, a anuntat armata pakistaneza intr-un mesaj transmis AFP, relateaza Mediafax.

In urma unor solicitari repetate din partea Wasingtonului si esecului negocierilor de pace cu talibani locali din cadrul gruparii TTP, armata pakistaneza a lansat in iunie o vasta operatiune militara in Waziristanul de Nord, o zona tribala semiautonoma folosita de ani de zile ca refugiu de catre insurgenti talibani, aliati ai acestora din Al-Qaida si combatanti straini uzbeci si arabi. Dar aceasta operatiune, in care au fost ucisi aproximativ 1.500 de combatanti islamisti potrivit armatei, a impins combatantii catre Afganistan sau alte zone tribale din nord-vestul Pakistanului.

Adnan al-Shukrijumah se refugiase in zona vecina, Waziristanul de Sud, unde a fost ucis. "Conducatorul Al-Qaida de rang inalt Adnan al-Shukrijumah a fost impuscat in aceasta (sambata) dimineata intr-un raid la Sinwarsak, in Waziristanul de Sud", a anunat armata, precizand ca acest combatant era "insarcinat cu toate operatiunile externe ale Al-Qaida". Eliminarea cadrului Al-Qaida a fost anuntata in timp ce secretarul american al Apararii Chuck Hagel se afla in Afganistan, in ultima sa vizita dinainte de retragerea trupelor combatante NATO din aceasta tara, pana la sfarsitul anului.

Sursa foto: terorist, shuterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri