30 Decembrie 2014

Bundesbank: 12,6 MLD. de marci germane sunt inca in circulatie



Bundesbank, banca centrala a Germaniei, estimeaza ca aproximativ 12,6 miliarde de marci germane, vechea moneda a tarii, in valoare de 6,6 miliarde de euro se afla inca in circulatie in Germania, la mai mult de un deceniu dupa ce a fost inlocuita cu moneda europeana, arata sputniknews.com.

Publicatia citata mentioneaza ca o pondere de 74 la suta dintre cei care inca detin fosta moneda germana sunt impinsi de motive sentimentale, in timp ce 24 la suta vad in acumularea de marci germane drept o buna investitie. Altii au uitat pur si simplu unde le-au ascuns. In medie, acest lucru inseamna ca cei 81 de milioane de cetateni din Germania inca detin 160 de marci fiecare.

Peste 100 de milioane de marci germane au fost schimbate in euro numai in 2014 de catre Bundesbank. In acelasi timp, povesti despre averi ascunse in interiorul peretilor sau in beciuri nu sunt putin frecvente in Germania. Mii de marci au fost, de exemplu, gasit o data infasurate intr-o punga de plastic sub o cada veche a unui pensionar german in timpul unor lucrari de renovare.



Citeste si