Editia de miercuri va fi publicata in trei milioane de exemplare si tradusa in 16 limbi. Pe coperta este infatisat profetul Mahomed, iar titlul este "Tous est Pardonne" - "Totul este iertat", interpretat de presa franceza ca fiind mesajul de iertare al profetului Mohamed adresat caricaturistilor de la Charlie Hebdo.

Jurnalistii de la Charlie Hebdo au lucrat in redactia publicatiei Liberation, care va sustine si publicarea primului milion de exemplare. Liberation a publicat coperta revistei satirice marti seara.

Caricaturile cu profetul Mahomed pe care le realizau jurnalistii de la Charlie Hebdo au atras furia unor musulmani, care au organizat unul dintre cele mai grave atentate din Franta ultimilor 40 de ani. Multi musulmani considera imaginile in care apare profetul Mahomed ca fiind blasfemitoare.

Citeste si:

Printre publicatiile care au ales sa nu publice imaginea de pe coperta Charlie Hebdo se numara CNN, BBC, New York Times si Mashable, in timp ce Liberation, CBS News, The Guardian si The Wall Street Journal sunt cateva dintre publicatiile care au ales sa arate coperta noului numar, arata BuzzFeed.

Revista cu numarul 1178 va fi vanduta la chioscurile din 25 de tari, in mult mai multe exemplare fata de cat publica in mod normal, in jur de 60.000.

In urma atacurilor de saptamana trecuta au murit in total 17 persoane, dintre acestia 12 fiind impuscati la sediul Charlie Hebdo. Fratii Cherif si Said Kouachi si prietenul lor Amedi Coulibaly au fost ucisi vineri de politia pariziana, dupa ce au comis crime la sediul revistei si la un magazin evreiesc. Toti trei au declarat ca sunt extremisti islamici din Orientul Mijlociu.