Veniturile totale ale grupului au scazut cu 2,8%, la 22,51 miliarde de dolari, in timp ce analistii anticipau 23,64 miliarde de dolari, relateaza MarketWatch. Banca a raportat costuri pentru litigii in valoare de 1,1 miliarde de dolari, nivelul similar cu cel din trimestrul al treilea, dar peste estimarile multora dintre analisti. In urma cu un an, JP Morgan a inregistrat costuri pentru litigii de 800 de milioane de dolari, conform Mediafax.

JP Morgan este investigata penal de Departamentul de Justitie din Statele Unite pentru manipularea cursului valutar, fiind asteptat un acord pentru inchiderea anchetei. Veniturile obtinute pe pietele financiare, care includ operatiunile cu venituri fixe si tranzactiile cu instrumente financiare, au scazut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 3,64 miliarde de dolari. In cazul operatiunilor cu venituri fixe, incasarile au coborat cu 23%, la 2,5 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului 2014, profitul net al JP Morgan, cea mai mare banca de investitii din lume, a atins un nivel record de 21,8 miliarde de dolari, comparativ cu 17,9 miliarde de dolari in 2013, si venituri de 97,9 miliarde de dolari, in timp ce costurile pentru litigii au coborat fata de 2013, la 8,2 miliarde de dolari.