Salvatorii au putut sa recupereze trei dintre pasagerii navei, care s-a scufundat joi, catre ora locala 15.00 (9.00, ora Romaniei), cu "24 sau 25 de persoane la bord", a anuntat agentia oficiala China Noua. "Sapte sau opt" straini, intre care cetateni din Japonia, India si Singapore, se aflau printre persoanele date disparute, a adaugat agentia. Dupa ce a anuntat initial prezenta unui cetatean francez, ea nu-l mai mentioneaza in depesele ulterioare.

Contactat de AFP, consulatul Japonei la Shanghai a confirmat ca un japonez se afla printre persoanele date disparute. Este vorba, potrivit agentiei China Noua, de un inginer care lucra pentru calatoria de testare a remorcherului. Consulatele Singapore, Frantei si Indiei nu au oferit nicio informatie despre prezenta sau nu a unuia sau mai multor cetateni de-ai lor.

Una dintre persoanele salvate, Wang Chenkai, a declarat", citat de China Noua, ca tocmai verifica starea motorului impreuna cu inginerul japonez, cand "vaporul a inceput sa se incline brusc, iar apa a intrat imediat. Intr-o imagine difuzata de presa oficiala, se putea vedea un vas in mare parte scufundat.

Citeste si:

Viceguvernatorul provinciei Jiangsu (est) Zhang Lei se afla la fata locului, vineri, pentru a conduce operatiunile de salvare, ingreunate de curenti si temperatura scazuta a apei, potrivit agentiei chineze. Potrivit salvatorilor, unii pasageri ar fi putut sa ramana blocati in habitaclul remorcherului, a adaugat agentia.

Naufragiul a avut loc la trecerea unor curenti foarte rapizi pe Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia, intre orasele Jiangyin si Zhangjiagang, aproape de gura de varsare, in zona metropolei comerciale Sganghai. Guvernul provincial a afirmat ca remorcherul efectua calatorii de testare fara sa fi indeplinit procedurile prevazute de catre autoritati si fara sa fi furnizat in prealabil un raport despre starea vaporului.