Un activist rus care a manifestat neautorizat pentru sustinerea Charlie Hebdo a fost condamnat

Un activist rus a fost condamnat la opt zile de inchisoare pentru ca a manifestat in fata sediului Presedintiei pentru a sustine revista Charlie Hebdo, vizata de un atac terorist soldat cu 12 morti, relateaza AFP.

Mark Galperine, care a manifestat singur in Piata Manege din Moscova avand o pancarta pe care scria "Eu sunt Charlie", a fost condamnat "pentru incalcarea regulilor de organizare a unui eveniment public", a comunicat Tribunalul Tverski din Moscova, scrie Mediafax.

Manifestantul nu a cerut autorizatie din partea Primariei locale. Chiar daca Rusia a salutat marsul istoric organizat duminica la Paris contra terorismului, presa si oficialii rusi nu tin pasul cu manifestarile de solidaritate cu victimele atacului care a vizat Charlie Hebdo.

Autoritatea rusa pentru supravegherea presei (Roskomnadzor) a indemnat institutiile media sa evite publicarea de caricaturi cu Profetul Mahomed. "Caricaturile incalca normele etice si morale existente de secole privind convietuirea pasnica intre diferite popoare si religii", argumenteaza Roskomnadzor.

Instigarea la ura rasiala, interetnica si religioasa este sanctionata prin amenzi mari in Rusia, organizatii neguvernamentale denuntand incalcari ale libertatii de exprimare.

Citeste si:
Lider ONG: Trebuie sa fim parte din solutie, nu din spectatori
Teia Ciulacu, Asociatia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri