"Luni dimineata, doua grupuri de militari ai Federatiei Ruse au traversat frontiera, intrand in Ucraina", afirma Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene. "Fiecare grup era format din 300 - 350 de militari", adauga oficialul ucrainean, citat de Mediafax, precizand ca Rusia incearca astfel sa ii ajute pe insurgentii prorusi.

Kievul si NATO au acuzat Rusia multe ori ca a trimis militari pentru sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurari ca nu a trimis militari in Ucraina. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 4.800 de morti.

Lupte intense au avut loc in weekend la Donetk

Unsprezece persoane, inclusiv sase militari, au murit, in ultimele 24 de ore, in confruntarile din estul Ucrainei, anunta surse regionale citate de AFP. "Sase militari ucraineni au murit in confruntari, in ultimele 24 de ore, iar alti 18 au fost raniti", a declarat Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Autoritatile separatiste din regiunea Donetk au anuntat ca patru civili au fost ucisi in ultimele 24 de ore. Confruntari militare intense au loc in zona aeroportului din Donetk, intre insurgentii separatisti si armata ucraineana.

"Un nou asalt, foarte intens, a fost lansat vineri dimineata. Exista raniti de partea noastra", a declarat Iuri Biriukov, un consilier al presedintelui prooccidental ucrainean Petro Porosenko. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 4.800 de morti.

Sursa foto: militari rusi, Shutterstock