Banca centrala a Germaniei a anuntat ca va lansa miercuri o emisiune de obligatiuni pe cinci ani in valoare de 5 miliarde de euro cu un cupon anual de 0%, fiind pentru prima data cand autoritatile germane se vor imprumuta fara sa plateasca dobanda, relateaza MarketWatch.

Obligatiunile germane sunt percepute ca fiind printre cele mai sigure investitii financiare, iar dorinta investitorilor de a cumpara titlurile chiar si cu dobanda zero denota inca o data asteptarile pietei privind demararea de catre Banca Centrala Europeana a unui program la scara larga pentru achizitia de obligatiuni guvernamentale in zona euro, relateaza Mediafax.

Consiliul guvernatorilor BCE se va intalni joi in sedinta de politica monetara, iar analistii estimeaza ca institutia va anunta achizitii de obligatiuni guvernamentale in valoare de 550 pana la 1.000 de miliarde de euro. Potrivit analistilor, aproximativ o patrime din achizitiile BCE vor viza obligatiunile germane.

Sursa foto: Steagul Germaniei / Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri