SEA a publicat mai multe mesaje, dintre care unul intitulat "Eu nu sunt Charlie", in care hackerii iau pozitie in favoarea palestinienilor, a Siriei care "este bombardata" si denunta Africa ce "moare de foame si din cauza masacrelor". Miercuri dimineata, in jurul orei 02.00 (03.00 ora Romaniei), contul de Twitter al cotidianului a fost suspendat temporar, noteaza Mediafax.

Piratarea s-a incheiat in jurul orei 03.45, a anuntat Le Monde intr-un mesaj pe Twitter, precizand ca "echipele noastre au preluat de acum controlul" si scuzandu-se "pentru mesajele frauduloase postate in numele nostru". Le Monde a anuntat marti ca a fost victima, duminica si luni, a unui atac informatic al Armatei electronice siriene, care a incercat fara succes sa ii pirateze site-ul si contul de Twitter.

Hackerii au incercat initial sa obtina parola contului de Twitter al Le Monde trimitand e-mailuri frauduloase mai multor jurnalisti ai redactiei. Ulterior, ei au incercat sa publice un mesaj de revendicare pe site-ul Le Monde, dar tot fara succes. SEA nu este la prima incercare de acest fel. In aprilie 2013, acesti sustinatori ai regimului sirian au piratat contul de Twitter al agentiei de presa americane Associated Press @AP, afisand mesajul fals: "Breaking: doua explozii la Casa Alba si Barack Obama este ranit".