Armata rusa a atacat, marti, pozitii militare ucrainene, in estul Ucrainei, acuza Administratia prooccidentala de la Kiev, citata de AFP.

"Prin incalcarea tuturor acordurilor precedente, unitati militare ucrainene au fost atacate in nordul zonei de conflict de trupe ale armatei ruse", acuza Andrei Lisenko, un purtator de cuvant militar ucrainean, potrivit Mediafax.

Petro Porosenko si-a scurtat vizita la Davos

Petro Porosenko, presedintele ucrainean, si-a scurtat sejurul la Davos si se va intoarce in Ucraina, din cauza "agravarii" situatiei in estul tarii, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Sviatoslav Tegolko, pe pagina sa de Facebook, relateaza AFP. Seful Statului Major ucrainean si ministrul Apararii l-au informat marti seara pe presedinte "cu privire la situatia din apropierea aeroportului din Donetk", a anuntat purtatorul de cuvant, adaugand ca "secretarul Consiliului de Securitate si Aparare Nationala Turcinov se va deplasa (miercuri) in zona luptelor", noteaza Mediafax.

"Din cauza agravarii situatiei, presedintele a decis sa-si scurteze vizita in Elvetia si se va intoarce" miercuri in tara, a precizat Sviatoslav Tegolko. Kievul a acuzat Rusia ca a atacat pozitii militare ucrainene, in estul Ucrainei, cu o zi inainte de o reuniune a ministrilor ucrainean, rus, german si francez de Externe, la Berlin.

Acestea sunt primele acuzatii care vizeaza Moscova de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, la 5 septembrie. "Prin incalcarea tuturor acordurilor precedente, unitati militare ucrainene au fost atacate in nordul zonei de conflict de trupe ale armatei ruse", a afirmat Andrii Lisenko, un purtator de cuvant militar ucrainean.

Citeste si:
Canada se opune revenirii la formula G8 prin reprimirea Rusiei
Canada se opune revenirii la...

Sursa foto: Soldati in uniforme/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Porosenko si-a scurtat vizita la Davos din cauza crizei din Ucraina