Guvernul rus a alocat luni fonduri de 52 de miliarde de ruble (700 milioane euro) pentru a sustine piata muncii, in contextul in care multe companii ar putea desfiinta tot mai multe locuri de munca, relateaza AFP.

Fondurile, care provin din bugetul federal, vor fi acordate regiunilor pentru sustinerea persoanelor, inclusiv tinerilor fara experienta, care, independent de criza, au dificultati sa se angajeze, a declarat premierul Dmitri Medvedev. Programul prevede crearea de locuri de munca temporare, organizarea de cursuri de formare profesionala pentru someri si acordarea de subventii pentru companiile care angajeaza tineri, potrivit Mediafax.

Rusia, din motive demografice, beneficiaza de un nivel scazut si stabil al ratei somajului, de circa 5,1%, dar in ultimele luni a crescut numarul de locuri de munca desfiintate. Potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers, 75% din liderii de companii intervievati intentioneaza sa reduca cheltuielile in acest an, din cauza crizei, iar 24% dintre acestia vor face concedieri. FMI anticipeaza ca economia Rusiei se va contracta in acest an cu cel putin 3,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
FOTO/VIDEO În depozitul FAN Courier, unde oamenii fac coletele să circule
Setari Cookie-uri