Rusia a informat ca nu mai sustine financiar regiunea separatista moldoveana Transnistria, care intampina din aceasta cauza dificultati la plata salariilor si pensiilor, scrie presa rusa, citata de PRO TV Chisinau.

Potrivit presei, este vorba despre 100 de milioane de dolari, bani cu care Tiraspolul intentiona sa achite pensiile, salariile si alte plati sociale. Un motiv pentru refuzul Moscovei de a mai finanta regiunea transnistreana ar fi ca banii sunt necesari pentru a sustine Crimeea, peninsula ucraineana anexata anul trecut de Rusia, noteaza Mediafax.

O alta cauza pentru decizia Rusiei ar putea fi calatoriile liderului de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, cu avioane charter, in conditiile in care atat presa rusa, cat si cea transnistreana au scris in ultima perioada despre problemele economice ale Transnistriei. Regiunea transnistreana datoreaza Rusiei pentru gaz cinci miliarde de dolari. Pe fondul lipsei de sustinere din partea Rusiei, investitorii rusi ar fi inceput sa plece din Transnistria, iar intreprinderi mari, cum este uzina metalurgica din Rabnita, care aduceau venituri importante la buget, risca sa se inchida.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Teodorovici vrea pedeapsa cu inchisoarea pentru datornicii la stat