Ultima comunicare a pilotilor cu controlorii de trafic aerian a fost: "Mayday, mayday, defectiune la motor", potrivit unei inregistrari difuzate de presa locala. Aceasta nu a fost veridicata de oficialii din domeniul aviatiei. In cursul noptii de miercuri spre joi, o macara a extras din rau epava avionului scufundat pe jumatate, iar scafandrii cauta pe o distanta de cativa kilometri in aval de locul accidentului, dar vizibilitatea in apa este redusa. Exista insa putine sperante ca vreuna dintre cele 12 persoane date disparute sa mai fie gasita in viata, scrie Mediafax.

Zborul GE235 transporta 58 de pasageri si membri ai echipajului, dintre care cel putin 35 au murit dupa ce avionul s-a prabusit intr-un rau. Cutiile negre ale aeronavei arata ca echipajul a incercat sa reporneasca unul dintre motoare dar fara succes.

Autoritatile aviatice din Taiwan au declarat ca pilotul si copilotul se numara printre victime. Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei si se indrepta catre insulele Kinmen in momentul accidentului. O inregistrare video arata avionul in timp ce pierde altitudine si loveste un pod la scurt timp dupa decolare.

Presa locala prezinta povestea unui barbat care a supravietuit impreuna cu sotia si fiul lor in varsta de doi ani. Lin Ming-wei statea in apropierea zonei in care s-a rupt fuzelajul, afirma agentia taiwaneza CNA. Nefiind ranit, el a actionat rapid pentru a iesi de la locul lui si a-si ajuta sotia sa ajunga la iesire. El si-a gasit fiul in apa, acesta fiind ulterior resuscitat. Sotia lui Lin se afla in prezent la spital, potrivit CNA.