Presedintele rus, cel francez si cancelarul german vor continua discutille duminica, la telefon, a declarat, la finalul intrevederii de la Moscova, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

In prezent, partile participante la dialog pregatesc un "text comun privind implementarea acordurilor de la Minsk, care va include si propunerile presedintelui Ucrainei", a anuntat Peskov.

"Acest propuneri vor fi prezentate pentru aprobare tuturor partilor aflate in conflict", a precizat el, adaugand ca dialogul va cotinua in "formatul Normandia", adica Franta, Germania, Rusia si Ucraina.

Citeste si:

Potrivit lui, intrevederea trilaterala de la Moscova a fost "consistenta".

O prima intrevedere trilaterala Porosenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Cei trei lideri nu au facut declaratii oficiale la finalul acesteia.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko, omologul sau francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au discutat asupra unor modalitati de punere in aplicare a acordurilor de la Minsk si solicita "incetarea imediata a focului" in estul Ucrainei, potrivit unui comunicat publicat vineri dimineata de Biroul de presa al Presedintiei Ucrainei.