Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a decis ca este decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii, in cadrul summitului de la Minsk, pentru a demara un dialog politic cu regiunile separatiste din estul tarii, informeaza site-ul presedintiei, citat de Sputnik.

"Vom gasi un compromis in tara. Trebuie sa protejam pacea, calmul in orasul Kramatorsk, trebuie sa protejam Ucraina. De aceea merg la Minsk pentru a cere imediat si fara conditii un acord de incetare a focului si pentru a demara un dialog politic", a afirmat Porosenko in cadrul unei vizite efectuate marti seara in orasul Kramatorsk, din regiunea Donetk. Liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei si Frantei se vor intalni miercuri la Minsk pentru discutii in "formatul Normandia" privind solutionarea crizei din Ucraina, arata Mediafax.

Inaintea discutiilor in "formatul Normandia", Grupul de Contact privind Ucraina, compus din reprezentanti ai Rusiei, Kievului, republicilor separatiste Donetk si Lugansk si ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a avut marti o noua runda de discutii, care s-au prelungit pana miercuri dimineata. Situatia din sud-estul Ucrainei s-a deteriorat semnificativ in ultimele saptamani, in pofida unui armistitiu incheiat anterior, determinand mediatorii internationali sa caute solutii urgente pentru incetarea violentelor. Potrivit ONU, peste 5.400 de persoane au fost ucise in conflictul din Ucraina de la declansarea luptelor, in aprilie 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Diplomatie la Minsk, lupte pe teren: confruntari la Mariupol