Presa rusa a scris ca, in urma acordului de incetare a focului in estul Ucrainei incheiat joi la Minsk, dupa negocieri intre liderii Rusiei, Ucrainei, Frantei si Germaniei, Parisul ar putea autoriza livrarea celor doua nave Mistral comandate de Rusia si a caror vanzare a fost suspendata in noiembrie, noteaza Mediafax.

Francois Hollande, prezent la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a dezmintit insa aceasta informatie, apreciind ca "deocamdata nu sunt intrunite conditiile". "Sper ca vor fi intr-o zi (...). Este clar ca daca se rezolva totul (pentru reglementarea crizei ucrainene-n.r.) vor fi luate masuri la nivel european pentru a reduce sanctiunile" adoptate impotriva Rusiei, a declarat Hollande, la finalul summitului. "Franta se va putea inscrie in acest proces (...), dar inca nu suntem acolo", a adaugat Francois Hollande.

Franta a decis in noiembrie 2014 sa suspende livrarea celor doua nave Mistral Rusiei, din cauza actiunilor intreprinse de Moscova in Ucraina. Hollande a formulat atunci doua conditii pentru livrare: un armistitiu respectat de toate partile si o dovada tangibila privind reglementarea politica a conflictului din Ucraina.

Contractul dintre Franta si Rusia a fost semnat in 2011, in timpul mandatului presedintelui Nicolas Sarkozy, si prevede furnizarea a doua portelicoptere in schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto