Patrick Bradley, de meserie arhitect, si-a dorit un control strict al consumului de energie electrica generat de becuri, dar si de caldura, astfel ca a apelat la ajutorul unor companii care sa reuseasca sa integreze controlul sistemului electric din casa inca de la jumatatea anului trecut.

Casa, o constructie futurista, realizata din containere de transport, este deja celebra datorita aparitiei in show-ul de televiziune Grand Designs, care face obiectul prezentarii unor proiecte grandioase, dispune de la jumatatea anului trecut de control absolut prin intermediul tabletei a intensitatii luminoase, a numarului de becuri aprinse si a caladurii produse. Aplicatia care gestioneaza intreg contolul curentului din casa poate rula atat de pe un terminal cu iOS, cat si de pe unul cu Android sau chiar de pe PC si poate fi controlat atat din incapere cat si de la distanta.

Citeste si:

Partea interesanta in acest proiect este aceea ca locuinta este reprodusa in totalitate din containere, iar costul ridicarii acesteia s-a situat la circa 130.000 de lire sterline, echivalentul a 175.000 de euro.