"Acordul de la Minsk nu este deschis interpretarilor. Nu este vag, nu este optional. Prevede incetarea totala a ostilitatilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa) in zona de conflict si retragerea armamentului greu", a spus John Kerry dupa intrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

"Dar sunt convins ca Rusia va incepe sa isi adreseze semne de intrebare daca vor fi adoptate noi sanctiuni. Si pot fi adoptate in continuare sanctiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse", a adaugat seful diplomatiei americane.

"Daca incalcarile Acordului de la Minsk vor continua, in mod clar vor exista consecinte, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectata", a insistat John Kerry. "Presedintele Barack Obama va stabili in urmatoarele zile ce masuri suplimentare pot fi luate ca reactie la incalcarea armistitiului", a subliniat John Kerry.

Sursa foto: Photoreporter / Shutterstock.com