Angela Merkel, fiica unui pastor luteran, a catalogat discutia cu Papa Francisc ca fiind "plina de continut", precizand ca au vorbit despre atenuarea saraciei, rolul femeilor in tarile aflate in dezvoltare, egalitatea, agenda Germaniei pentru summitul G7, noteaza Mediafax.

"Am fost foarte fericita sa il intalnesc pe Papa Francisc", a spus Angela Merkel la finalul intalnirii de 40 de minute. "Am discutat si despre conflictul din Ucraina; mi-a oferit o foarte mare incurajare sa continui sa actionez in mod determinant pentru gasirea unei solutii", a adaugat Angela Merkel.

Papa Francisc i-a oferit un medalion cu Sfantul Martin in ipostaza oferirii hainei sale saracilor, Suveranul Pontif subliniind ca este sarcina liderilor politici sa ii protejeze pe cei nevoiasi. "Ne dam toata silinta", a raspuns Angela Merkel, criticata pentru linia de austeritate impusa la nivel european.

Statele Unite ar putea impune noi sanctiuni Rusiei

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat sambata, la Londra, ca Rusia risca noi sanctiuni daca nu va facilita respectarea armistitiului in estul Ucrainei, in vigoare din 15 februarie. "Acordul de la Minsk nu este deschis interpretarilor. Nu este vag, nu este optional. Prevede incetarea totala a ostilitatilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa) in zona de conflict si retragerea armamentului greu", a spus John Kerry dupa intrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

Citeste si:

"Dar sunt convins ca Rusia va incepe sa isi adreseze semne de intrebare daca vor fi adoptate noi sanctiuni. Si pot fi adoptate in continuare sanctiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse", a adaugat seful diplomatiei americane.

"Daca incalcarile Acordului de la Minsk vor continua, in mod clar vor exista consecinte, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectata", a insistat John Kerry. "Presedintele Barack Obama va stabili in urmatoarele zile ce masuri suplimentare pot fi luate ca reactie la incalcarea armistitiului", a subliniat John Kerry.

Sursa foto: Mediafax Foto