Eurogrup stabilise ca termen-limita luni seara pentru trimiterea de catre Grecia a planului de reforme, o conditie esentiala pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenta financiara. Oficialul guvernamental elen a precizat ca Eurogrup a acceptat ca lista de reforme sa fie trimisa marti. "Lista reformelor va fi trimisa ministrilor Finantelor din Eurogrup marti dimineata, iar o teleconferinta va avea loc marti dupa-amiaza", a explicat oficialul grec, citat de Reuters, noteaza Mediafax.

Conform acestuia, lista va contine masuri de abordare a "crizei umanitare" din Grecia, solutii pentru gestionarea arieratelor fiscale si a creditelor nerentabile, precum si incetarea masurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. In plus, vor fi prezentate masuri pentru combaterea evaziunii fiscale si a coruptiei, pentru contracararea traficului cu carburanti, solutii de restructurare in sectorul bugetar si pentru reducerea birocratiei.
Zona euro si Atena au ajuns, vineri seara, la Bruxelles, la o intelegere asupra prelungirii planului de asistenta financiara destinata Greciei.