Previziunile agentiei americane de analiza Stratfor arata ca, in perioada 2015-2025, vom asista la o disolutie a Federatiei Ruse. In paralel, tarile care au suferit pierderi teritoriale in favoarea Uniunii Sovietice ar urma sa si le recupereze in anii urmatori.

In previziunile strategice pentru anii 2015-2025, agentia americana Stratfor lanseaza ideea ca desi confruntarea din Ucraina va ramane elementul central al preocuparilor internationale, totusi Federatia Rusa nu va continua sa existe in forma sa actuala intregul deceniu care ne asteapta. Dependenta covarsitoare a economiei ruse fata de exporturile energetice si lipsa de predictibilitate a evolutiei preturilor va pune Moscova in imposibilitatea de a sustine relatiile institutionale in intregimea imensului teritoriu al Federatiei Ruse de azi.

Analistii agentiei Stratfor se asteapta ca ”autoritatea Moscovei sa slabeasca substantial, ceea ce va duce la o fragmentare formala si informala a Rusiei, Securitatea arsenalului nuclear rus va deveni principala ingrijorare, pe masura ce acest proces se va accelera la sfarsitul deceniului ce urmeaza”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri