Un vehicul apartinand Ambasadei Turciei a fost avariat, iar atacul s-ar fi soldat cu victime, a declarat adjunctul ministrului de Interne Ayub Salangi. "Tinta (atacului) a fost un vehicul al ambasadei turce. O persoana este ranita, iar soferul probabil a murit", a declarat el pentru presa in fata Ambasadei Iranului. Explozia a avut loc in fata portii ambasadei iraniene, adiacenta misiunii turce, in centrul Kabulului, scrie Mediafax.

Talibanii au revendicat atacul intr-un SMS trimis presei, afirmand ca tinta era un "convoi de vehicule sraine".

In imagini filmate de AP apar doua vehicule blindate negre cu numere de inmatriculare diplomatice turcesti si cel putin o persoana ranita, in timp ce este scoasa din masina. Acesta este primul atac cunoscut asupra unei tinte turcesti in capitala afgana. Ultimul atac similar cu masina-capcana comis la Kabul a avut loc langa aeroport, in ianuarie. Atacurile insurgentilor in capitala au fost intermitente in ultimele luni, pe timpul iernii, si in contextul in care accesul militantilor, suspectati ca au baze in Pakistanul vecin, este limitat.

Guvernul afgan spera sa lanseze discutii cu liderii talibani in viitorul apropiat, ceea ce ar putea sa conduca la negocieri de pace in unul sau doi ani, potrivit unor oficiali si diplomati. Intre timp, insurgentii ar urma sa-si intensifice operatiunile, cu scopul de a intra in negocieri de pe o pozitie de forta.