"Obiectul guvernului german, al cancelarului si al ministrului de Finante a fost de ani de zile, de la declansarea crizei, ca zona euro sa ramana intreaga, cu toti membrii sai, si sa fie stabilizata", a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel. Seibert a adaugat ca mentinerea Greciei in zona euro ramane obiectivul politic al Germaniei, scrie Mediafax.

El a insistat ca rezolvarea crizei din Grecia nu este un conflict privat sau o problema bilaterala intre Berlin si Atena, ci o sarcina intre Grecia si zona euro. Seibert a facut aceste comentarii dupa ce ministrul german Wolfgang Schauble a declarat joi seara ca este posibila o iesire neplanificata a Greciei din zona euro, el subliniind frustrarea in crestere a Germaniei in privinta noilor lideri eleni, care au facut prea putin pentru a-si asigura sprijinul zonei euro si al FMI, in pofida termenelor de plata a datoriilor din aceasta luna.

Schauble a spus ca posibilitatea de decizie revine Greciei. "Responsabilitatea, posibilitatea de a decide ce se intampla sunt numai ale Greciei, nu stim exact ce fac cei aflati la conducere in Grecia", a spus ministrul german la postul austriac de televiziune ORF, adaugand ca nu poate fi exclusa o iesire neplanificata a Greciei din zona euro.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock