16 Martie 2015

Germania cere Greciei sa isi onoreze angajamentele de reformare



Germania vrea ca Grecia sa ramana in zona euro, dar depinde de guvernul de la Atena sa isi onoreze angajamentele de reformare a economiei, au declarat oficiali guvernamentali germani, citati de MarketWatch.

"Obiectul guvernului german, al cancelarului si al ministrului de Finante a fost de ani de zile, de la declansarea crizei, ca zona euro sa ramana intreaga, cu toti membrii sai, si sa fie stabilizata", a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel. Seibert a adaugat ca mentinerea Greciei in zona euro ramane obiectivul politic al Germaniei, scrie Mediafax.

El a insistat ca rezolvarea crizei din Grecia nu este un conflict privat sau o problema bilaterala intre Berlin si Atena, ci o sarcina intre Grecia si zona euro. Seibert a facut aceste comentarii dupa ce ministrul german Wolfgang Schauble a declarat joi seara ca este posibila o iesire neplanificata a Greciei din zona euro, el subliniind frustrarea in crestere a Germaniei in privinta noilor lideri eleni, care au facut prea putin pentru a-si asigura sprijinul zonei euro si al FMI, in pofida termenelor de plata a datoriilor din aceasta luna.

Schauble a spus ca posibilitatea de decizie revine Greciei. "Responsabilitatea, posibilitatea de a decide ce se intampla sunt numai ale Greciei, nu stim exact ce fac cei aflati la conducere in Grecia", a spus ministrul german la postul austriac de televiziune ORF, adaugand ca nu poate fi exclusa o iesire neplanificata a Greciei din zona euro.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock



Citeste si