Peste un milion de brazilieni au participat duminica, in mai multe orase din tara, la marsuri de protest fata de cresterea preturilor si coruptiei, iar unii dintre ei au cerut declansarea unei proceduri judiciare in vederea demiterii presedintei Dilma Rousseff, relateaza Euronews.

Rousseff, care se afla la al doilea mandat, depune eforturi pentru redemararea unei economii letargice. "Se-nchid numeroase firme, inclusiv a mea, pentru ca Guvernul comite un jaf la lumina zilei. Am doi copii si vreau o lume mai buna pentru ei decat merg lucrurile in prezent", a declarat o protestatara.

"Acesta este un avertisment adresat Guvernului. Vrem schimbarea. Fie trec la schimbare, fie ne intoarcem pe strazi din nou", a adaugat un protestatar, scrie Mediafax.

Este putin probabil ca Rousseff sa demisioneze, insa al cincilea an de stagnare economica si amplul scandal de coruptie de la Petrobras, vizand cateva miliarde de euro, ii infurie tot mai tare pe sustinatorii ei obisnuiti.
Guvernul a format un "Cabinet de criza" pentru a urmari toate demonstratiile din principalele orase braziliene, transmite un corespondent al postului paneuropean. "De la scandalul Petrobras si pana la cresterea ratei inflatiei, totul pare sa conspire impotriva presedintei", apreciaza aceasta sursa.

Potrivit BBC, partidele de opozitie o acuza pe Rousseff ca era la curent cu presupusele fapte de coruptie de la Petrobras, care au avut loc in timp ce aceasta conducea compania. Insa presedinta a fost exonerata in urma unei anchete a Procuraturii Generale si neaga orice implicare in scandal. de asemenea, cei mai multi politicieni acuzati ca au luat mita provin din coalitia aflata la guvernare. Dupa proteste, Guvernul a promis masuri de lupta impotriva coruptiei si impunitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri