Este vorba despre a doua intalnire intre cei doi presedinti de la inceputul lui 2015, precizeaza agentia rusa de stat.

Putin a aparut ultima data in public pe 5 martie, cand l-a primit pe premierul italian Matteo Renzi la Kremlin.Vladimir Putin, in varsta de 62 de ani, si-a anulat saptamana trecuta participarea la o serie de evenimente planificate anterior, inclusiv o vizita in Kazahstan, o republica din Asia Centrala, si semnarea unui acord cu republica separatista georgiana Osetia de Sud, relateaza AFP pe site, scrie Mediafax.

Absenta sa neobisnuit de lunga din public a declansat un adevarat val de speculatii cu privire la motive, inclusiv ca liderul rus ar fi devenit tata, ar fi fost inlaturat de la putere printr-o lovitura de palat, s-ar fi imbolnavit, si-ar fi facut o operatie estetica sau ar fi murit.

Citeste si:

O serie de glume morbide s-au propagat ca un incendiu pe retele de socializare - ultimul bastion al libertatii de exprimare in Rusia - iar hashtagul #Putinumer (#Putinmort) a devenit foarte popular pe Twitter.

Purtatorul sau de cuvant Dmitri Peskov a declarat ca presedintele rus este sanatos, respingand zvonurile, pe care le-a catalogat drept o "nebunie de martie". Canalul independent de televiziune pe Internet Dojd (Ploaie) a anuntat duminica, citand surse neprecizate, ca presedintele rus a facut o gripa si s-a retras la resedinta de pe Lacul Valdai (nord).

Rusia marcheaza saptamana aceasta un an de la referendumurile organizate in pripa in Peninsula ucraineana Crimeea care au condus la anexarea teritoriului din nordul Marii Negre. Putin a declarat, intr-un documentar difuzat duminica, cu aceasta ocazie, ca Rusia era pregatita, in urma cu un an, sa-si puna fortele nucleare in stare de alerta de razboi din cauza situatiei din Crimeea.