Comisia Europeana (CE) si Elvetia au ajuns joi la un acord care presupune furnizarea de informatii privind conturile detinute de rezidentii statelor membre UE in Elvetia incepand cu anul 2018, ca masura menita sa sustina combaterea evaziunii fiscale.

Fiecare stat membru va primi anual numele, adresele, numerele de identificare si datele de nastere ale rezidentilor sai care detin conturi in Elvetia. De asemenea, autoritatile elvetiene vor prezenta fiecarui stat UE informatii financiare extinse despre conturile respectivelor persoane, se arata intr-un comunicat al CE. Astfel, rezidentii UE nu vor mai putea sa-si ascunda veniturile nedeclarate in conturi bancare in Elvetia, pentru a putea evita plata taxelor, relateaza Mediafax.

"Facem un pas decisiv spre transparenta fiscala totala intre Elvetia si Uniunea Europeana. Sunt increzator in faptul ca si celelalte state vecine ale UE vor urma acelasi proces. Aceasta transparenta este vitala pentru a ne asigura ca fiecare tara poate colecta veniturile cuvenite din taxe", a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru Afaceri economice si financiare, impozitare si vami. Acordul dintre Elvetia si Comisia Europeana urmeaza sa fie semnat dupa aprobarea sa de catre Consiliul UE si guvernul elvetian. CE estimeaza ca cele doua institutii vor aviza favorabil intelegerea pana in vara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri