Reteaua terorista Stat Islamic revendica, intr-o inregistrare audio, atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu 23 de morti, catalogandu-l drept o lovitura data intr-un "cuib al necredinciosilor si viciilor" si avertizand cu noi atentate. "Atacul este o invazie binecuvantata in unul dintre cuiburile necredinciosilor si viciilor din Tunisia musulmana", se arata intr-o inregistrare video aparuta pe un site afiliat retelei teroriste Stat Islamic, conform Mediafax.

"Asteptati sa vedeti valul care va va lovi, murdarilor, pentru ca ceea ce ati vazut acum este doar prima picatura de ploaie", adauga reprezentatul grupului terorist, conform Institutului american SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste. Autoritatile tunisiene au arestat noua islamisti in urma atacului armat comis miercuri in Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morti, in principal turisti europeni.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.
Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Atentatul din Tunisia, realizat cu arme din Romania

Cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalasnikov AK-47 provenind din Romania, afirma surse citate de site-ul italian 2duerighe.it.

Citeste si:

Premierul Tunisiei, Habib Essid, a declarat, potrivit Corriere della Sera, ca doi dintre autorii atacului terorist - Yassine Laabidi si Jabeur Khachnaoui - au murit in schimburile de focuri cu fortele de ordine. "Teroristii aveau asupra lor centuri explozive si arme automate foarte avansate", a afirmat ministrul tunisian de Interne, Najem Gharsalli. Alti trei presupusi autori ai atacului armat au reusit sa fuga, fiind cautati activ de fortele de ordine.

Potrivit site-ului cotidianului italian 2duerighe, cei cinci autori ai atacului terorist erau inarmati cu pistoale mitraliera de tip Kalasnikov AK-47, provenind din Romania.

Sursa foto: Statul Islamic, Shutterstock